Domkerk

Kerken Kijken Utrecht

Cultuurhistorisch project Kerken Kijken Utrecht toont de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het Utrechtse centrum. Sinds 1983 organiseert Kerken Kijken de openstelling van de binnenstadskerken voor geïnteresseerden. Bezoekers en toeristen kunnen in de kerken terecht en de architectuur, de bouwgeschiedenis en de kunstschatten beleven. Meer dan 200 vrijwillige gidsen zorgen gedurende de zomermaanden voor de openstelling en leiden de bezoekers desgewenst rond. Per jaar trekt het project meer dan 50.000 bezoekers. Daarbij is de Domkerk nog niet meegerekend, die in dezelfde periode meer dan 70.000 bezoekers trekt. Vanaf eind juni tot en met Open Monumentendag – de tweede zaterdag van september - staan de deuren open. Ook zijn steeds meer kerkgebouwen buiten de zomerperiode geopend. De toegang is gratis en alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk.

Bestuur

Kerken Kijken Utrecht valt onder de Stichting Archeologie en Bouwhistorie van de stad Utrecht, STABU en werkt met een eigen bestuur:Bestuur 2019
Bert-Jan Brussaard, voorzitter
Kees Kooij, secretaris