Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

900 jaar kerk en stad

02 juni 2022

In 2022 is het 900 jaar geleden dat Utrecht stadsrechten kreeg. Stichting Kerken Kijken Utrecht viert dit feest graag mee! Kerk en stad zijn al eeuwen­ lang aan elkaar verbonden. Met de ontwikkeling van de stad nam ook het aantal kerken alsmaar toe. Sommige kerken staan hier al langer dan 900 jaar, anderen zijn in latere eeuwen gebouwd. '900 jaar kerk en stad' duikt in momenten in het verleden wanneer de geschiedenis van kerk en stad in elkaar overliepen.

 

In elk van de twaalf binnenstads­ kerken van Stichting Kerken Kijken Utrecht neemt een persoon uit
het verleden je kort mee in de gemeenschappelijke geschiedenis van kerk en stad. Wat heeft bier­ brouwer Hendrick de Roy te maken met de Doopsgezinde Kerk aan de Oudegracht? En welk verhaal vertelt een kogel in de Pieterskerk over kasteel Vredenburg in Utrecht?

Een mooie aanleiding om de kerken vervolgens zelf te bekijken. Onze vrijwilligers vertellen graag meer! Let op: De kerken van Stichting Kerken Kijken Utrecht hebben afzonderlijke openingstijden. Klik hier voor de actuele informatie. 

 

BEZOEK VANAF 2 JUNI TOT EN MET 11 NOVEMBER DE KERKEN OM JE TE LATEN VERRASSEN DOOR DE RIJKE GESCHIEDENIS VAN STAD EN KERK.

 

Meer informatie? Klik op het onderstaande logo om de flyer van het project te bekijken.