Opening 30 juni '23

Nieuws

Voel de magie van kerst in Museum Speelklok

16 december 2019

Museum Speelklok muzikale voorstellingTot en met 5 januari 2020 dompelt Museum Speelklok haar bezoekers helemaal onder in kerstsferen. Met een betoverende familievoorstelling, een Muzikale Kerstrondleiding en een adventskalender ontdekt iedereen de magie van kerst door middel van muziek.


Muzikale voorstelling: De tovenaar van het witte orgel
In de kerstvakantie wordt de kerst nog muzikaler met het vorstelijke sprookje De tovenaar van het witte orgel. Van 27 t/m 30 december en 2 t/m 5 januari is deze muzikale familievoorstelling over vriendschap en de betoverende kracht van muziek te zien in Museum Speelklok.

De Groothertogin van een piepklein landje die gek is op muziek. Daarom heeft ze het mooiste muziekinstrument ter wereld laten bouwen: een orgel waarin een heel orkest verborgen zit. Het liefst zou ze de hele dag niets anders doen dan luisteren naar de prachtige muziek. Of, beter nog, er zelf muziek op maken. Maar dat valt nog niet mee. Gelukkig is er één iemand die ermee kan toveren…

Praktische informatie:
- Start voorstelling: 14.00 uur
- Toeslag op entreeprijs: €4,-
- Duur: 40 minuten
- Adviesleeftijd: 5+
- Spel en muziek: Kim Arnold, Jan Hage en Bob van der Linde


Muzikale kerstrondleiding
De Muzikale Rondleiding krijgt tijdens de winterse dagen ook een kersttintje. Tot en met 5 januari hoort jong en oud in Museum Speelklok non-stop kerstmuziek, van Jingle bells tot aan All I want for christmas is you. De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen hun beste kerstplaten, boeken of rollen en de zelfspelende muzikale kerstboom is weer aanwezig.

Dit jaar is er naast de kerstrondleiding ook een muzikale adventskalender te vinden in het museum. Iedere dag in december wordt er een vakje geopend door een bezoeker. Dit gebeurt tijdens de eerste Muzikale Rondleiding van de dag. In het museum zijn verder prachtige kerstlichtjes te vinden en hangt er een acht meter hoge kerstboom. Kortom, een magische wereld vol vrolijkheid.