Opening 30 juni '23

Nieuws

Utrechtse kerken fysiek en digitaal toegankelijk

15 juni 2018

Vrijdag 22 juni opent de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen het nieuw seizoen Kerken Kijken Utrecht. Onder deze noemer wordt in de zomermaanden de culturele rijkdom aan kerkgebouwen in het Utrechtse centrum getoond. Die rijkdom strekt zich veel verder uit dan de Domkerk alleen!

Vrijdag 22 juni opent de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen het nieuw seizoen Kerken Kijken Utrecht

Kerken Kijken Utrecht streeft er naar het kerkelijk erfgoed van de hele Utrechtse binnenstad zichtbaar en beleefbaar te maken voor een breed publiek. Sinds 1983 worden voor zowel Utrechters als toeristen, gratis openstellingen van de mooiste monumentale kerken georganiseerd. Bezoekers krijgen zo de kans zelf in alle rust een kijkje nemen óf vrijblijvend gebruik te maken van de enthousiaste en kundige gidsen.

Orgel St Willibrord

Nieuw is dat geïnteresseerden nu ook online via www.kerkenkijken.nl alvast een kijkje kunnen nemen wat er in Utrechtse kerken te zien is. Van alle twaalf aangesloten kerken zijn namelijk adembenemende 3600 foto’s en een uitgebreide toelichting op de geschiedenis van het gebouw beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen bezoekers thuis alvast bepalen welke kerken ze graag écht willen gaan zien. Met het handige plattegrondje kunt u zelf openingstijden checken en een route bepalen.

Zelf meewerken aan dit cultuurhistorische project? Dat kan! Kerken Kijken zoekt namelijk nog vrijwilligers, die zich als gids willen inzetten om bezoekers rond te leiden. Ervaring is niet vereist; een gastvrije instelling wel.

Het Kerken Kijken seizoen loopt van 26 juni t/m 8 september 2018. Meer informatie en aanmelden als gids: www.kerkenkijken.nl