Opening 30 juni '23

Nieuws

Openingsbijeenkomst Kerken Kijken Utrecht

27 juni 2019

DSCF4560Op vrijdag 21 juni werd in de Catharinakathedraal het 37e seizoen van Kerken Kijken Utrecht officieel geopend door Wethouder Erfgoed Anke Klein. Zij gaf aan verheugd te zijn dat Kerken Kijken dit jaar weer de openstelling van het religieus erfgoed Utrecht voor toeristen en andere belangstellenden verzorgt. Ook Kerken Luisteren, de wekelijks concertserie in de verschillende kerkgebouwen, werd door haar geprezen.

Anke Klein gaf aan verheugd te zijn dat Kerken Kijken dit jaar de weer de openstelling van het religieus erfgoed Utrecht verzorgt.

DSCF4577aOok overhandigde zij het fraaie, net verschenen boek ‘Utrecht Bouwt’ aan de voorzitter van Kerken Kijken Utrecht, Bert-Jan Brussaard. De vrijwilligers van Kerken Kijken Utrecht, die zich ieder jaar weer inzetten om de beleving van de monumentale kerkgebouwen in Utrecht over te brengen, ontvingen als dank ook een exemplaar van het boek.

Gastspreker Mark Stafleu van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed
ging in op de nieuwe rol monumentale kerkgebouwen, waarbij Utrecht een voortrekkersrol heeft. Hij verwees daarbij naar de in 2017 tot stand gekomen Kerkenvisie. Hij gaf aan dat toerisme een belangrijke rol heeft bij het beter benutten van het Utrechts religieus erfgoed. NBTC is momenteel bezig met een onderzoek hiernaar.

DSCF4541

Het Kathedrale Koor Utrecht onder leiding van Gerard Beemster verzorgde twee maal een kort muzikaal intermezzo. Het Kathedrale Koor bestaat dit jaar 150 jaar en viert dit met diverse activiteiten in Utrecht.

Vanaf 25 juni zijn de 11 binnenstadskerken van Utrecht opengesteld. De hele zomer kan iedere vrijdag in de KKU-kerken een Kerken Luisteren concert bijgewoond worden. De openingstijden en de agenda staan op kerkenkijken.nl

DSCF4554

 

 


 

 

 DSCF4512 (1) 

DSCF4521

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4591


 

 

 

 

 

DSCF4592

 

 

 

 

 

 

DSCF4522