Catharinakathedraal

Agenda

Gertrudiskathedraal viering Vredesweek

28 september 2019

Interieur GertrudisZaterdagavond 28 september zijn er verschillende evenementen in de Gertrudiskathedraal (Willemsplantsoen 2 te Utrecht) vanwege de viering van de Vredesweek. 


Onder het motto "Iedereen kan íets doen voor vrede" start de avond om 19:00 uur met een meezing-workshop waar iedereen aan mee kan doen. Het is laagdrempelig en geschikt voor alle leeftijden. We zingen samen met de rapper en musicalartiest Petion Cleton.  Een enorm leuke jongeman die altijd iedereen weet te bewegen en ontroeren. De kern van de meezing-workshop is het indringende lied Glory uit de film Selma. De film handelt over Martin Luther King en de drie vreedzame protestmarsen van de stad Selma naar de stad Montgomery in 1965 in de staat Alabama. Hierbij kwam de Afro-Amerikaanse bevolking op straat om te ijveren voor stemrecht en tegen racisme. 


Ook andere bekende beschouwelijke liederen worden in de workshop samen met Petion gezongen. Naast ‘I have a dream’ ook ‘Als er nooit meer een morgen zou zijn’ en ‘Love shine a light in every corner of my heart’. We sluiten af met meerstemmig ‘Frieden, Frieden’ uit Taizé.


Zegt het voort; het zou geweldig zijn als we met heel veel mensen een eerbetoon kunnen zingen aan degenen die met Martin Luther King meeliepen in de vreedzame marsen. Komen luisteren mag ook.


Aansluitend aan de workshop  is er een uniek cross-over gitaarconcert van Jeff Heijne en Jaber Fayad. Jeff Heijne (flamencogitaar) & Jaber Fayad (ud) zullen een mix van Flamenco, Arabische muziek en hun eigen composities spelen. U kunt rekenen op een buitengewoon inspirerend optreden van twee virtuoze gitaristen met een heel persoonlijke en gedreven hedendaagse stijl.

Rondom de workshop en het concert zijn er mogelijkheden om de verschillende artiesten te ontmoeten.

 

Aanvang: 19.00 uur
Toegang: gratis. Reserveren is niet nodig.