Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Publiekslezing 'Ik voel dus ik ben'

20 februari 2019

Vreugde en Geluk (Denken in de Driehoek)Flyer Lezing  Ik voel dus ik ben (vk)

Ik voel dus ik ben

Op woensdag 20 februari vindt in De Driehoek (nabij de Gertrudiskathedraal) de openingsavond plaats van een nieuwe reeks publiekslezingen met als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’ georganiseerd door de oud-katholieke Gertrudiskathedraal in samenwerking met Universiteit Utrecht. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur.

Vreugde en Geluk

De theologen Anton ten Klooster en Ellen Van Stichel gaan die avond met elkaar en met het publiek in gesprek over het onderwerp ‘Vreugde en Geluk’. Gelukkig word je van…? Vul maar in. De mensheid denkt er al duizenden jaren over na, het roept vele vragen op. Want: wat is het goede leven? Is het een bestaan waarin alles lukt? Maar wat is dan dat ‘alles’? Welke stemmen doen ertoe als je hierover wilt nadenken? En wat zou je moeten doen om gelukkig en goed te leven, juist nu?

Dr. Ellen Van Stichel is als theologe verbonden aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS, Amsterdam) en tevens gastonderzoeker aan de VU Amsterdam. Zij houdt zich bezig met maatschappelijke vraagstukken rond armoede en uitsluiting. Zij werkt bij DSTS mee aan een onderzoeksprogramma naar het 'goede leven voor allen' vanuit Dominicaans, christelijk en interreligieus perspectief.

Dr. Anton ten Klooster promoveerde recent op een proefschrift over de uitleg van de zaligsprekingen door Thomas van Aquino. Momenteel is hij verbonden universitair docent aan de Tilburg School of Catholic Theology en studierector van het Ariënsinstituut. tevens is hij assisterend priester in Houten en Culemborg.

Het belooft een enerverende avond te worden met twee deskundige sprekers en voldoende ruimte voor het publiek om actief deel te nemen aan het gesprek.

Denken in de Driehoek op woensdag 20 februari 2019 om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.


Flyer Lezing Ik voel dus ik ben (ak)Toegang: gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet)

Vooraankondiging volgende lezingen in deze themareeks:
20 maart (Angst - sprekers Alain Verheij en Remco Robinson)
24 april (Verdriet- sprekers Margriet van der Kooi en Brenda Mathijssen)
8 mei (Liefde - sprekers Frank G. Bosman en Rahil Roodsaz)
5 juni (Haat en Woede - sprekers Joas Wagemakers en Lucien van Liere)