Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Publiekslezing Hans Alma Gertrudiskathedraal

24 januari 2024

Niet normaal! Schoonheid
Lezing door Hans Alma
Culturele Commissie Gertrudiskathedraal Utrecht

Wat normaal is, is vaak net zo vanzelfsprekend als onzichtbaar. Het is net als met de lucht die je inademt: je merkt er vaak niets van, toch bepaalt het je leven. Pas als het ergens gaat schuren wordt duidelijk dat veel van wat normaal lijkt, het niet is. Of niet voor iedereen.
Denken in de Driehoek neemt daarom in de nieuwe lezingenreeks in 2024 een aantal thema's onder de loep waar spanning op staat. Het zijn thema's die je uitnodigen om na te denken over wat je zelf normaal vindt – en waarom. 

Woensdag 24 januari 2024 zoomt in op het thema schoonheid. Wat als esthetisch of mooi gezien wordt in onze cultuur, ligt vaak al ingebed in onbewuste normen. Wil je weten waarom je geraakt wordt door iets, dan zul je dieper moeten graven. Je zult dan ook verschillen tegenkomen tussen jou en de ander. Hans Alma verbindt het esthetische met ethiek, en kijkt hoe een breder begrip van schoonheid ons kan verbinden en kan helpen om tot een gesprek over goed (samen)leven te komen. 

Hans Alma werkt als hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Een centraal aandachtspunt in haar onderzoek is de rol van verbeeldingskracht en kunst in het zoeken naar zin. 
 Kom in deze nieuwe serie weer meedenken, vragen stellen en praten over actuele thema’s!

Woensdagavonden in zalencentrum In de Driehoek
(Willemsplantsoen 1c te Utrecht, op loopafstand van Utrecht CS)

Ontvangst met koffie/thee: 19:30 uur
Aanvang programma: 20:00 uur
Einde: 21:30 uur
Napraten met drankje kan tot 22:00 uur

Toegang gratis
Iedereen hartelijk welkom
Aanmelden niet nodig