Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Overpeinzingen - concert Rietveld Ensemble

28 februari 2021

Live uitzending van het concert Overpeinzingen door het Rietveld Ensemble vanuit de St. Gertrudiskathedraal. Op zondagmiddag 28 februari kunt u vanaf 16.00 uur live meekijken via deze link: https://youtu.be/wN_2yJPiWF0

 

Het concertprogramma 'Overpeinzingen' start met Haydns kwartet 'De zeven laatste woorden van onze Verlosser aan het Kruis'. Dit kwartet is gebaseerd op eveneens zeven Bijbelverzen van de Evangelisten over de laatste woorden van Jezus. Daarnaast zal het klarinetkwintet van Brahms worden gespeeld, welke een van de beste voorbeelden is van zijn 'Spätstil'. In deze late stijl, met een duidelijk accent op Brahms gerijpte levenswijsheid en met een melancholieke inslag, vormt dit kwintet, waarin de klarinet het karakter van de menselijke stem aanneemt, een mooie aanvulling op het kwartet van Haydn.

Het Rietveld Ensemble is een kamermuziek ensemble van het hoogste niveau, bestaande uit muzikanten met een internationale achtergrond, gevestigd in Utrecht. Naast het uitvoeren van kamermuziek uit de Klassieke en Romantische periode en uit de 20e en 21e eeuw, werkt het ensemble graag met hedendaagse componisten, waarvan ze regelmatig wereldpremières spelen.

Het ensemble bestaat uit Elisabeth Perry, Richard Wolfe, Matthias Naegele en Nancy Braithwaite Deze middag zullen ze samen spelen met Prunella Lacey op altviool.