Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Orgel Lunchconcert Museum Speelklok

08 juli 2020

Kerkorgel Johann Frederik Witte-orgelIedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel tijdens een Orgel Lunchconcert. De organisten laten tijdens de orgelconcerten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met een ander orgel van Museum Speelklok!

Woensdag 8 juli: organist Geerten Liefting

Geerten Liefting (1983) studeerde orgel bij Nico Blom en Christiaan Ingelse en vervolgens orgel, kerkmuziek en improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij improvisatie en volgde hij diverse masterclasses. Sinds augustus 2007 is hij dirigent-organist van de Heilige-Bonaventuraparochie te Woerden en assistent-organist van de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam. Tevens is hij sinds 2006 vesperorganist van de Domkerk te Utrecht. Hij won prijzen bij diverse internationale orgelconcoursen en geeft regelmatig soloconcerten. In 2016 won hij het Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem. Geerten Liefting is eveneens actief als docent en componist.

Tijd: 11.45 - 12.15 uur
Locatie: Museum Speelklok, Steenweg 6
Prijs: € 4,50 p.p. 
Kaarten en informatie: museumspeelklok.nl
Bezoekers van Kerken Luisteren krijgen, op vertoon van onze programmafolder bij een bezoek aan een  orgelconcert in Museum Speelklok een gratis kopje koffie/thee in het Museumcafé Klok.