Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Orgel Lunchconcert Museum Speelklok

15 juli 2020

Kerkorgel Johann Frederik Witte-orgelIedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel tijdens een Orgel Lunchconcert. De organisten laten tijdens de orgelconcerten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met een ander orgel van Museum Speelklok!

Woensdag 15 juli: organist Gerben Mourik

Gerben Mourik (1981) behaalde de diploma’s Uitvoerend Musicus (met aantekening orgelimprovisatie) en de master Uitvoerend Musicus (met als hoofdvakken orgel en improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Cursussen improvisatie werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé. Hij heeft een actieve concertpraktijk waarbij twee elementen in het middelpunt staan: het promoten van Nederlandse muziek en de kunst van het improviseren. Mourik nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde eerste prijzen op het Nationale Orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003) en het Internationale Orgelimprovisatieconcours te Saint Albans (GB, 2005). In 2008 won hij het Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem. In april 2013 werd hij benoemd als stadsorganist van Oudewater

Tijd: 11.45 - 12.15 uur
Locatie: Museum Speelklok, Steenweg 6
Prijs: € 4,50 p.p. 
Kaarten en informatie: museumspeelklok.nl
Bezoekers van Kerken Luisteren krijgen, op vertoon van onze programmafolder bij een bezoek aan een  orgelconcert in Museum Speelklok een gratis kopje koffie/thee in het Museumcafé Klok.