Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Mannenoctet Orpheus treedt op!

21 december 2023

Het internationaal gerenommeerde mannenoctet Orpheus zingt met een voltimbre vocale klank zoals in de beste Slavische tradities. Orpheus is een modern Oekraïens equivalent van een van ’s werelds populairste vocale groepen de King’s Singers, en geeft sinds 2001 vele succesvolle optredens in Oekraïne en in het buitenland. Alle leden zijn afgestudeerd aan de Hogere Muziekacademie in Lviv, met uiteenlopende muzikale achtergronden die bijdragen aan de brede muzikale expressie.

 

Donderdag 21 december om 20.00 uur Gertrudiskathedraal

Willemsplantsoen 2, Utrecht (op loopafstand van Utrecht Centraal)

Entree gratis (vrije gift)

Allen welkom, met gelegenheid tot napraten

 


Het ensemble presenteert zich met verschillende zangstijlen waaronder originele Oekraïense muziek, orthodoxe liturgische muziek en populaire Oekraïense liederen, maar ook wereldmuziek, volksmuziek en bekende Europese klassiekers. Tevens voert Orpheus regelmatig zowel verrassende eigen composities uit als spannende arrangementen. Afwisseling is troef: van harmoniestukken met een ingewikkelde mix van acht stemmen tot opwindende solo-optredens met swingende backing vocals. Acht unieke en loepzuivere stemmen zorgen voor een onvergetelijke avond.

 

Het Utrechtse koor de Utrecht Travel Singers heeft in 2019 in Lviv kennisgemaakt en samen met het Orpheus-octet gezongen. Tijdens het speciale concert in de Gertrudiskathedraal worden daarom enkele liederen toegevoegd om samen met het publiek in Utrecht te kunnen zingen.

 

De leden van Orpheus doen hun best om hun land zoveel mogelijk te steunen en dit concert draagt daaraan bij.