Catharinakathedraal

Agenda

Kerken Luisteren presenteert: Sherpa Steps

24 juli 2020

Elke week kunt u deze zomer in een van de Kerken Kijken kerken een lunchconcert bijwonen uit de reeks Kerken Luisteren.

Sherpa Steps
Sherpa Steps

Sherpa Steps is ontstaan nadat Jan Cremers de muziek had geschreven voor de documentaire Nima Temba Sherpa. De samenwerking beviel zo goed dat de muzikanten na de opnames van de soundtrack voor de film besloten voortaan samen te gaan optreden. De band is opgericht in 2004 en de naamgeving komt van een muziekstuk uit de soundtrack voor de film, Sherpa Steps geheten, een stuk in zes achtste met een melodie in vier kwart er overheen. De naam is een woordspeling op diverse jazzstukken; het tweede deel van de naam is veel gebruikt (Giant Steps, Steps Ahead, Jazz Steps). De leden van het kwintet houden van de prachtige stukken en arrangementen van Duke Ellington en Charles Mingus, maar ook van solisten als Eric Dolphy. Tegelijkertijd worden we geboeid door Europese improvisatie, de volksmuziek uit de mediterrane en Arabische wereld en door melodieën uit de klassieke muziek. 

Sherpa Steps in 2020

Het 5-tet Sherpa Steps bestaat inmiddels 15 jaar en voegde in het jubileumjaar 2019 een nieuwe suite aan het repertoire toe, met kerkmuziek uit de Franse renaissance (van onder meer Couperin en Marais), speciaal bewerkt voor dit jazzy ensemble. Tegenwoordig speelt de groep stukken uit deze suite, naast repertoire uit de beginperiode, bestaande uit weemoedige ballades, jazz en filmmuziek vermengd met Oosterse ritmes.

Sherpa Steps bestaat uit: Sattar al Saadi - darbuka, Dick van Ingen - euphonium, Marien Albertsboer - contrabas, Lex de Wolf - altsax en Jan Cremers - klarinet(ten) en composities.

Kerken Luisteren 

Lunchconcert

Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Locatie: Geertekerk, Geertekerkhof 22
Entree: gratis, een gift voor de artiesten, na afloop wordt op prijs gesteld
Reserveren: om dit concert bij te wonen verzoeken wij u van tevoren te reserveren; klik hier
Ter plekke registreren is mogelijk, houd echter rekening met een maximum aantal bezoekers dat in de kerk is toegestaan.