Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Kerken Luisteren presenteert Mignon Primus en Carol Ruiz Gandia

04 september 2020

Mignon Primu en Carol Ruis Ghandia

Mignon Primus

Mignon Primus, een veelzijdige lyrische sopraan, begon tijdens haar opleiding theater, film- en televisiewetenschappen de studie Classical Singing aan het conservatorium van Utrecht. Zij behaalde haar examen Music Performance bij de docenten Henny Diemer en Pierre Mak in 2006. 

Mignon's stemgeluid is warm, rond en helder en heeft ook een goede laagte. Haar kracht is haar intense expressie in dramatische aria's en liederen met lange legato lijnen. Daarnaast beheerst zij juist de hoge slanke toon in het oratorium repertoire en met goed verstaanbare dictie. Mede door haar acteer-achtergrond en veelzijdige mimiek heeft zij aanleg voor met name komische rollen. Mignon is dan ook een veelgevraagd en veelzijdig inzetbare zangeres in diverse stijlen als opera, oratorium, lied en muziektheater.  Zij vertolkte diverse solorollen in opera's en operettes. Ook zingt zij al lange tijd als remplaçante in het koor van de Nederlandse Reisopera en als soliste bij Operagezelschap 'Belcanto'; bij ‘Stichting Residentie Bach Ensembles’, bij Ensemble 'Voices Bussum' en bij 'Stichting Bach Cantatediensten Utrecht'. Als koorzangeres zingt zij bij 'Consensus Vocalis' o.l.v. Klaas Stok, bij 'PA'dam' o.l.v. M. van Nieukerken, bij barokensemble "Ribattuta Musica" en bij het Vlaams Radiokoor.

Tot slot treedt Mignon regelmatig op met haar eigen ensemble 'Trio Dame Blanche’ (hierin was zij live te horen op NPO Radio 4 op 29 september 2019).

 Operamagazine over Mignon: "Een goudomrand geluid en een vocale zeggingskracht om u tegen te zeggen”

Carol Ruiz-Gandia

Carol is geboren in Barcelona en woont sinds 2004 in Nederland. Ze kwam naar Nederland om haar Master te behalen aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht met Alan Weiss. Na haar Masters eind-examen kreeg ze als beoordeling “tremendous Artistic possibilities ". De passie van Carol ligt in het continu luisteren en de zoektocht naar het perfecte legato en de mooiste adembenemende klank.

Alan Weiss, Winner of the public at the International Queen Elisabeth music competition in 1978 and receiver of the 4th prize: “She has at the root of her musicality a harmonious personality and warm communication given to very few. Truly a “blessed spirit” for music!”

Programma

Het Kerken Luisteren programma bestaat uit een Romantisch liedprogramma van componisten Mompou (solo piano) en Brahms en Wolf (lied).

Kerken Luisteren 
Lunchconcert
Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Locatie: Jacobikerk, Jacobskerkhof 22
Entree: gratis, een gift voor de artiesten, na afloop wordt op prijs gesteld
Reserveren: om dit concert bij te wonen verzoeken wij u van tevoren te reserveren; klik hier
Ter plekke registreren is mogelijk, houd echter rekening met een maximum aantal bezoekers dat in de kerk is toegestaan.