Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Kerken Luisteren presenteert: Manito in de Lutherse kerk

11 augustus 2021

In deze vierde editie van Kerken Luisteren ligt de focus op talentontwikkeling. Vanaf 28 juli kun je vijf weken lang iedere woensdag en één vrijdag een gratis lunchconcert bijwonen. Na afloop vragen wij je een (vrijwillige) bijdrage die rechtstreeks naar de muzikanten gaat.


Manito

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote passie. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Zijn concertprogramma heeft de titel ‘Lagrima Gitana’ Dit bestaat uit bewerkingen van traditionals en eigen composities. Ook heeft Manito enkele hommages gemaakt voor o.a. Django Reinhardt. 

Geïnspireerd door zijn oom, die piano en gitaar speelde, is Manito op zijn 7e levensjaar begonnen met muziek maken. Later ontwikkelde hij zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn naam is een verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. De rumba uit de Camargue loopt als een rode draad door zijn muziek. Met zijn verhalende improvisaties houdt Manito een dialoog met zijn publiek. Geen enkel optreden is hetzelfde. Wat op het moment ontstaat is belangrijker dan de traditie. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar.


Locatie:
Lutherse kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
Tijd: het concert start om 13.15 uur en duurt tot 14.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Uitvoerende:
Manito (Spaanse gitaar)
Genre: traditionals en eigen composities
Reserveren: klik hier of ga naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kerken-luisteren-manito-163154727181


Voor alle concerten geldt:

- Toegang gratis. Een gift na afloop wordt op prijs gesteld.
- Reserveren is verplicht. Dit kan van tevoren of ter plekke (vol = vol).
- I.v.m. de corona-maatregelen geldt een maximum aantal bezoekers, die varieert per kerk
- Kom niet naar een concert als je verkoudheidsklachten en/of verhoging hebt.
- Wijzigingen onder voorbehoud i.v.m. onvoorziene omstandigheden. Kijk voor de meest actuele informatie op: www.kerkenkijken.nl.