Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Kerken Luisteren presenteert Duo Pageluza

28 augustus 2020

Elke week kunt u deze zomer in een van de Kerken Kijken kerken een lunchconcert bijwonen uit de reeks Kerken Luisteren.

Duo Pageluza 

Duo Pageluza

Paulien van der Werff en Gert de Vries vormen een duo dat snel aan bekendheid wint. Zij delen een voorliefde voor het intieme karakter van luitliederen, liederen met vihuela da mano, liederen met barok- en romantische gitaar. Hun repertoire bestaat uit muziek van de 15e t/m begin 19e eeuw. Zij traden o.a. op in het Huygens Museum (Voorburg), Catharijne Convent ( Utrecht), Abdij concerten (Den Haag), Oude Kerkconcerten Soest, Pauluskerkconcerten Baarn, Fringe concerten Festival Oude Muziek (Utrecht) en in lunch- en kasteelconcerten.

In het Spaanse programma ‘Corte de Milagros’ met barokgitaar worden o.a. liederen vertolkt van José Marin (1616-1699) en Santiago de Murcia (1673-1739).

Paulien van der Werff studeerde hoofdvak Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak. Daar volgde zij ook diverse masterclasses. Aan het Amsterdams Conservatorium specialiseerde zij zich vervolgens in Barokzang bij Peter Kooij en Max van Egmond. Tijdens deze studie gaf zij regelmatig recitals met de luitist Lutz Kirchhof.

Paulien van der Werff wordt momenteel gecoacht door Maria Acda en cor repetitor Carolien Drewes ( Kon. Conservatorium Den Haag). Als sopraan is Paulien veelvuldig te beluisteren in oratoria van J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Handel, J. Haydn en in vele andere barokproducties. Zij concerteerde o.a. in Duitsland, Frankrijk, Engeland , Marokko en Zimbabwe.

Paulien maakt ook deel uit van het Faelix ensemble o.l.v. Anthony Scheffer en het  Augellin ensemble. Dit ensemble bestaat verder uit Sigrun Lefringhausen, Heiko ter Schegget blokfluiten, Maarten Jansen cello en David Jansen klavecimbel.

Gert de Vries studeerde klassiek gitaar bij Hans Bredenbeek aan het Utrechts Conservatorium, en bij Tom Burmanje aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn eindexamen volgde hij enige tijd lessen bij Benjamin Verdery in New York. Met Agnes Leopold vormde hij lange tijd een gitaarduo. Zij gaven concerten in binnen- en buitenland. Zij werkten mee aan het kamermuziekfestival ”Variations on America” in de Ijsbreker, waar zij een speciaal voor hen geschreven stuk van de Amerikaan David Little uitvoerden.

Als gitarist maakte hij een tournee langs de Nederlandse schouwburgen met de theatergroep ”Poezie Hardop”, met de voorstelling ”Het kan verkeren” van Bredero, onder regie van Cox Habbema.

Vanwege een groeiende belangstelling voor de muziek uit de Renaissance en de Barok, besloot hij uiteindelijk de overstap te maken naar de luit. Naast zijn lessen bij Fred Jacobs volgde hij masterclasses bij onder andere Hopkinson Smith, Paul O'Dette en Nigel North. Verder werden de vihuela, barokgitaar en de romantische gitaar daar aan toegevoegd.


Kerken Luisteren 
Lunchconcert
Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Locatie: Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2
Entree: gratis, een gift voor de artiesten, na afloop wordt op prijs gesteld
Reserveren: om dit concert bij te wonen verzoeken wij u van tevoren te reserveren; klik hier
Ter plekke registreren is mogelijk, houd echter rekening met een maximum aantal bezoekers dat in de kerk is toegestaan.