Catharinakathedraal

Kerken Luisteren presenteert Dick van Dijk en Judith van den Dool

12 augustus 2020

Elke week kunt u deze zomer in een van de Kerken Kijken kerken een lunchconcert bijwonen uit de reeks Kerken Luisteren.

Dick van DijkDick van Dijk

Dick van Dijk (Utrecht, 1962) studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool waar hij in 1987 het praktijkdiploma heeft behaald. In Mechelen verwierf hij in 2015 het Laureaatsdiploma.

Sinds 1996 is hij organist van de Torenpleinkerk (Oude Willibrordkerk) van Vleuten. Daarnaast is hij één van de organisten van de Grote of St. Janskerk van Wijk bij Duurstede.

Samen met Moshé Lewkowitz is hij stadsbeiaardier van Nieuwegein op de Parkbeiaard. Daarnaast vervangt hij regelmatig collega’s en geeft concerten in binnen- en buitenland.

Als bestuurslid is hij actief in de Stichting Utrecht Orgelland, de Stichting Concerten Grote Kerk Wijk bij Duurstede en de Stichting Klinkend Erfgoed Nederland.

Judith van den DoolJudith van den Dool

Mezzosopraan Judith van den Dool werd geboren in een muzikale familie. Zij groeide op met de cantates en passionen van J.S. Bach. Als kind begon zij al vroeg met zingen en speelde zij viool en piano.

Op 18-jarige leeftijd vertrok zij naar Parijs waar zij haar zangstudie begon bij de Spaanse sopraan Isabel Garcisanz. Na haar terugkeer in Nederland, vervolgde Judith haar studie aan het Utrechts Conservatorium en studeerde daarnaast een jaar Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Zij studeerde aan de HKU bij docenten Henny Diemer en in de Operaklas bij David Prins en Annerieke Groen. In juni 2009 behaalde Judith Cum Laude haar Bachelordiploma en in juni 2018 haar Masterdiploma.

Kerken Luisteren
Muzikale rondreis door de Wilibrorduskerk door
Judith van den Dool (zang); Dick van Dijk (orgel); Henk Scholte (verteller)
Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21
Entree: gratis, een gift voor de artiesten, na afloop wordt op prijs gesteld
Reserveren: om dit concert bij te wonen verzoeken wij u van tevoren te reserveren; klik hier
Vrije inloop is mogelijk, houdt echter rekening met een maximum aantal bezoekers dat in de kerk is toegestaan.