Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Kerken Luisteren presenteert Dick van Dijk en Elma van den Dool (vervangt Judith van den Dool)

12 augustus 2020

Elke week kunt u deze zomer in een van de Kerken Kijken kerken een lunchconcert bijwonen uit de reeks Kerken Luisteren.

 

Dick van DijkDick van Dijk

Dick van Dijk (Utrecht, 1962) studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool waar hij in 1987 het praktijkdiploma heeft behaald. In Mechelen verwierf hij in 2015 het Laureaatsdiploma.

Sinds 1996 is hij organist van de Torenpleinkerk (Oude Willibrordkerk) van Vleuten. Daarnaast is hij één van de organisten van de Grote of St. Janskerk van Wijk bij Duurstede.

Samen met Moshé Lewkowitz is hij stadsbeiaardier van Nieuwegein op de Parkbeiaard. Daarnaast vervangt hij regelmatig collega’s en geeft concerten in binnen- en buitenland.

Als bestuurslid is hij actief in de Stichting Utrecht Orgelland, de Stichting Concerten Grote Kerk Wijk bij Duurstede en de Stichting Klinkend Erfgoed Nederland.

Elma van den DoolElma van den Dool (vervangt Judith van den Dool)

Elma van den Dool, sopraan, geboren te Culemborg, volgde haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en de Hogeschool van de Kunsten te Utrecht waar zij het diploma Uitvoerend Musicus behaalde.

Haar repertoire omvat zowel oratorium, opera en liederen als modern repertoire, waarmee ze zowel in binnen- als buitenland optreedt. Zo zong zij in San Malo en in Düsseldorf het Stabat Mater van Dvorak en het Requiem van Verdi. In Italië, Luxemburg en België diverse oratoria. In eigen land soleert zij regelmatig in de Passionen van Bach, de Schöpfung, de Messiah enz. Zij heeft hoofdrollen vertolkt in opera's van Verdi, Donizetti en Bellini. Daanaast verzorgde zij veel optredens met bekende namen zoals o.a. met Jaap van Zweden en het Concertgebouworkest in Der Schauspieldirector van Mozart en met Peter Eötvös in Les Noces van Strawinsky in het muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. Tenslotte verleent zij vaak haar medewerking aan radio- en cd-opnames.

Kerken Luisteren 
Muzikale rondreis door de Wilibrorduskerk door
Elma van den Dool (zang); Dick van Dijk (orgel); Henk Scholte (verteller)
Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21
Entree: gratis, een gift voor de artiesten, na afloop wordt op prijs gesteld
Reserveren: om dit concert bij te wonen verzoeken wij u van tevoren te reserveren; klik hier
Ter plekke registreren is mogelijk, houd echter rekening met een maximum aantal bezoekers dat in de kerk is toegestaan.