Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Gertrudiskathedraal presenteert Back to Basses

26 januari 2020

Back to basses-def-flyer-voorkantUniek barokprogramma

Met “Back to Basses” brengt het cello-fagotduo een gevarieerd programma met muziek van Bach, De Boismortier, Gabrielli, Vivaldi, Bartok en de Russische componiste Sofia Gubaidulina. Van Mozart klinkt tenslotte een origineel voor fagot en cello geschreven duo met de fagot in de hoofdrol. Mozart moet zeer van de fagotklank gehouden hebben, de fagot neemt in veel van zijn werken een prominente plaats in.

 

Lucia Swarts is eerste celliste in het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging en de Residentie Bach Ensembles. Ze is hoofdvakdocente klassieke cello en barokcello aan het Koninklijk Conservatorium. Naast haar vele solistische optredens heeft ze heeft zich toegelegd op het spelen van kamermuziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis.

 

Gerard Wiegers was actief in verschillende Nederlandse Orkesten, waaronder het Noord-Nederlands Orkest. Sinds 1980 vormt hij een duo met Lucia. Hij is hoogleraar religiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Gerard zal tijdens het concert een toelichting op het programma geven waarin hij verbinding legt tussen muziek en geloofsbeleving. Hij zal onder meer ingaan op de ‘rode priester’ Vivaldi.


Lokatie:
Gertrudiskathedraal (Willemsplantsoen 2, Utrecht)
Aanvang: 16:00 uur (Kerk open 15:30 uur)
Toegang: vrij, reserveren niet nodig, collecte na afloop