Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Expositie in de Jacobikerk

01 juli 2022

De hoop van jongeren en ouderen, de angsten van de werkende klasse en de bezorgdheid van de elite, de gebroken harten van moeders en kinderlozen, de kleine en de grote mensen. Iedereen krijgt een stem in de psalmen. Alle emoties van het menselijke spectrum komen langs. Dit liedboek van de kerk is al 2000 jaar een inspiratie voor veel zangers en kunstenaars. Illustrator en muzikant Jedi Noordegraaf raakte ook in de ban van deze poëzie en verbeeldde de psalmen in illustraties. Vanaf 1 juli is zijn werk te zien in het Noorderkoor van de Jacobikerk.

 

Jedi Noordegraaf (1976, Den Haag) is een illustrator uit Ede. Hij studeerde in 2004 af als architect (genomineerd voor de Roos Geesingprijs) aan de Artez Academie van Bouwkunst in Arnhem. Hij werkte daarna als architect, vormgever, muzikant en illustrator. In 2009 richtte hij Studio Vandaar op.

 

De expositie ‘Troosten en verstoren’ is een initiatief van ViaJacobi, een community voor gesprekken over levensvragen en actuele maatschappelijke thema’s via debatten, boekenclubs, vespers, retraites en festivals. De tentoonstelling is in de meeste weken van dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 en 16.00 uur te bezoeken tot 1 november.