Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Concert De Keltichse Hobbits

12 juli 2019

Lunchconcert in de reeks Kerken LuisterenDe Keltische Hobbits

 

Iris Schram (zang en harp) en Luuk Lenders (fluit, accordeon, e.d.)

Thema: Keltische volksmuziek met een sprookjesachtige kwinkslag 

Programma:
De Keltische Hobbits brengen een sprankelend programma bestaande uit liederen en dansen uit de Keltische landen, met ook inspirerende uitstapjes naar o.a. Engeland, Catalonie, Paraguay en ons eigen mooie Nederland. De Keltische Hobbits bestaan sinds de lente van 2017, en sindsdien speelden ze al gauw in theaters, oeroude kapelletjes en op grote festivals door heel het land. Op 29 maart verscheen hun spetterende debuutalbum "Inktvisdans" met een concert in de Cellebroederskapel in Maastricht. Inktvisdans, opgenomen in studio Moskou te Utrecht, bevat 13 liederen en dansen uit hun repertoire, waaronder ook een eigen compositie 'Inktvisdans' op harp en fluit. Uiteraard zullen ze hier muziek van ten gehore gaan brengen!  Meer informatie over de Keltische Hobbits: www.keltischehobbits.nl

De Musici:
Zingende harpiste Iris Schram (26) wekt oude volksliederen tot leven in het oud-Iers, Bretons, Engels en Nederlands. Met haar afgeronde studie Keltische Talen aan de Universiteit Utrecht en haar bruisende interesses in alles wat met talen, de Middeleeuwen en de natuur te maken heeft, heeft ze veel om over te zingen en tokkelen.

Creatieve virtuoos Luuk Lenders (31) schildert lyrische landschappen met zijn Ierse whistles, keramische fluiten, accordeon, Indiase shruti box en badeendjes. Luuk koestert een grote liefde voor fluiten en verzamelt en bespeelt instrumenten uit alle windstreken. Als tiener gaf hij al optredens op grote en kleine podia en in 2015 stond hij met The Dubliners op het podium in de schouwburg van Arnhem.

Locatie: Doopsgezinde kerk, Oudegracht 270
Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Entree: gratis (collecte na afloop)