Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Concert Vredeborch Trio

06 september 2019

Lunchconcert in de reeks Kerken LuisterenVredeborch Trio

 

Jaël Vuijk (barokviool), Pauline Schenkelaars (blokfluit) en Dick Duijst (orgel)
Thema: Muziek uit Wenen en Salzburg
Programma:

Het Vredeborch Trio speelt een programma met muziek van componisten werkzaam aan de hoven van Wenen en Salzburg in de 17e en 18e eeuw.

De aartshertog van Oostenrijk, destijds ook de keizer van het Duitse keizerrijk, had zijn residentie in Wenen. Deze keizerlijke hofstad nam dan ook een centrale plaats in in het Europa van die tijd.
Het hof had belangrijke componisten, musici en andere kunstenaars in dienst.

Ook aarsbisdom Salzburg - dat 300 kilometer verder ligt en later samen met het aartshertogdom Oostenrijk het huidige Oostenrijk zou gaan vormen – speelde een belangrijke culturele en politieke rol in die dagen.

Het Vredeborch Trio speelt werken van grote componisten uit deze beide hofsteden: onder meer Biber, Schmelzer, Froberger, Vivaldi en Mozart.

De Musici:

Pauline Schenkelaars studeerde Blokfluit aan de Conservatoria van Utrecht en Groningen. Zij behaalde het diploma Docerend Musicus (1990) en Uitvoerend Musicus (1994). Na haar opleiding volgde ze zomercursussen in Italië en Spanje. Naast haar werkzaamheden als docente in Houten, Woerden en Zoetermeer geeft zij regelmatig concerten met clavecinist/organist Ronald de Jong en het Euterpe Consort, een blokfluitensemble met divers repertoire.

Jaël Vuijk studeerde viool bij Maarten Veeze aan het Conservatorium van Alkmaar en Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Na haar studie Viool legde ze zich toe op de barokviool en volgde lessen bij barokviolisten Mariëtte Holtrop en Hans Lub. Ze speelt regelmatig in verschillende (barok)orkesten, waaronder Concerto Barocco, het Orkest van de Domcantorij in Utrecht en Florilegium Musicum.

Dick Duijst studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en Koordirectie 1e en 2e fase aan het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast studeerde hij enkele jaren piano en kerkmuziek. Hij volgde cursussen en masterclasses bij tal van dirigenten. Naast lid van het Vredeborch Trio is Dick artistiek leider van Ribattuta Ensemble, een professioneel ensemble van vocalisten en instrumentalisten.
Dick Duijst is organist van de Pieterskerk te Utrecht en verbonden aan het Houtens Muziek Collectief.

Locatie: Pieterskerk (Dekenkapel), Pieterskerkhof 3
Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Entree: gratis (collecte na afloop)