Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Concert Just Fantasy

16 augustus 2019

Lunchconcert in de reeks Kerken LuisterenDuo Just Fantasy

 

Marjon Strijk (zang) en Henk Veldman (orgel)
Genre: nederpop

Programma:
-Terug naar de kust – Maggie MacNeal
-Liefde van later – Herman van Veen
-Over de muur – Het klein orkest
-Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
-Ken je mij -Trijntje Oosterhuis
-Jij bent de liefde – Kenny B.
-Vluchten kan niet meer – Jenny Areans/Frans Halsema
-Voor haar – Frans Halsema
-Orgelsolo – Shaffycantate
-Telkens weer - Willeke Alberti
-Toveren – Herman van Veen

De Musici:
De sopraan Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig.
Momenteel wordt zij ge-coached door Elena Vink.
Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr.
Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat vele stijlperioden.
Onlangs zong zij de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: “Miroir de Peine” en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium “Annelies” van James Witbourn.
Marjon werkte met vele dirigenten o.a.: Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod.
Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in verscheidene professionele ensembles als het Nederlands Kamerkoor en de Nederlandse Bachvereniging.
Sinds 2008 is zij vast verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink.
Marjon werkte mee aan verschillende CD opnamen, zowel solistisch als met het genoemde ensemble Quink en het Brabants Muzyk Collegie.
Ook in het Theater heeft zij haar sporen nagelaten o.a. met een productie van Theater Sonnevanck o.l.v. regisseur Flora Verbrugge.
Haar meest recente CD is een POP cd. Deze solo cd bevat 16 popsongs uit de jaren 70 tot heden in prachtige bewerkingen voor orgel en sopraan (‘Saving all my love for you’) Samen met Henk Veldman (die ook de bewerkingen maakte) toert ze op dit moment door Nederland met 24 concerten. Zowel concerten als de CD worden zeer goed door pers en publiek ontvangen.
Tot slot richt Marjon zich graag op de liedkunst en werkt met verschillende organisten en pianisten. Ook geeft zij koor- en stemvorming en heeft ze een eigen lespraktijk. Voor meer informatie: www.marjonstrijk.nl

Henk Veldman ontving zijn eerste muziekonderricht van Kees Steketee, die hem voorbereidde op de orgelstudie aan het Groninger Conservatorium. Aldaar studeerde hij bij Wim van Beek. Het diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij in 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Theo Jellema. Tevens behaalde hij het diploma Tweede Fase aan de Nederlandse Beiaardschool met als docent Bernard Winsemius. Hij won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen, waaronder de prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens het concours te Groningen in 2000. Ook was hij laureaat van de Vijfde Internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard in 2003. Hij is vaste bespeler van de Hemonybeiaard te Middelstum en beiaardier te Raalte. Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft hij een aantal jaren als klokkendeskundige zijn diensten mogen inzetten voor een verantwoord instandhoudingsbeleid. Als organist is hij verbonden aan de Fonteinkerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum. Met Francien Post (dwarsfluit) vormde hij het duo ‘Amersfoort Airways’ dat zich specialiseerde in de uitvoering van fluit- en pianocomposities uit de 19de en 20ste eeuw in bewerking voor orgel. Eind 2012 is dit avontuur vastgelegd op de cd ‘European Tour’. Nu vormt hij met Marjon Strijk (sopraan) het duo ‘Just Fantasy’ dat vernieuwende orgelconcerten geeft met popmuziek. In 2015 is dit op de cd ‘Saving all my love for you’ vastgelegd. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van de muziekuitgeverij Edition Pors, welke is gespecialiseerd in bladmuziek voor beiaard en orgel. Ook is hij een veelgevraagd begeleider van koren en solisten.

Locatie: Jacobikerk, Jacobskerkhof 22
Tijd: 13.15 - 14.00 uur
Entree: gratis (collecte na afloop)