Kerken Kijken _ door Nina Slagmolen 2019-45

Agenda

Advent-en kerstconcert Kamerkoor Estrivo

18 december 2018

Utrechts Kamerkoor Estrivo in Lutherse Kerk

Het Utrechtse Kamerkoor Estrivo geeft op dinsdag 18 december in de Lutherse Kerk in Utrecht een concert met de titel ‘Wolcum’. Estrivo zingt een afwisselend en verrassend programma met advent- en kerstmuziek in verschillende stijlen en uit meerdere periodes.

Muziek die je op een mooie manier aan het denken zet

aldus dirigent André Vis. Op het programma staan o.a. A Ceremony of Carols van Britten en muziek van onder andere Purcell, de Victoria en Pärt. De toegang van het concert is gratis, met een vrije gift na afloop.

A Ceremony of Carols van Britten is een afwisselende compositie van vrolijke kerstcarols, door de componist op een eigentijdse en verrassende manier op muziek gezet. Oude muziek wordt gezongen van de componisten Eccard en de Victoria. Terwijl de hedendaagse Tavener en Pärt met hun muziek weer teruggrijpen op oude klanken. Vis:

Deze muziek geeft mij een mooi gevoel in deze donkere maanden. Alsof de tijd even niet bestaat.

De talentvolle harpiste Beate Loonstra begeleidt het koor bij A Ceremony of Carols. Daarnaast zal zij ook enkele solostukken spelen.

Kamerkoor Estrivo zoekt voor het volgende programma nog ervaren mannelijke zangers die in staat zijn hun partij zelfstandig in te studeren. Meer informatie: www.estrivo.nl

Praktische gegevens concert:

Datum: Dinsdag 18 december, aanvang 20.15 uur
Lokatie: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
Toegang gratis – vrije gift na afloop
Meer info: www.estrivo.nl