VVV Utrecht Informatie Centrum, Poort tot Utrechts Cultuurhistorie
Voor informatie over Kerken Kijken Utrecht en de cultuur en geschiedenis van de stad en provincie Utrecht kunt u dagelijks terecht bij VVV Utrecht Informatie Centrum aan het Domplein.
www.bezoek-utrecht.nl

Festival Oude Muziek
Het Holland Festival Oude Muziek zal van een aantal te bezichtigen kerken gebruik maken.
www.oudemuziek.nl

Vereniging voor de geschiedenis van stad en provincie Utrecht
Oud-Utrecht wil de kennis en belangstelling bevorderen van de geschiedenis, archeologie en monumentenzorg van stad en provincie Utrecht. Daarnaast wil de vereniging waken over het cultureel erfgoed.
www.oud-utrecht.nl

Culturele zondagen Utrecht
Utrecht heeft iets unieks en dat zijn Culturele Zondagen. Bijzondere dagen met een spannend en gevarieerd kunstprogramma. Vol met muziek, dans, theater of film. Op grote en kleine podia of op pleinen en in parken. Voor iedereen en meestal gratis!
www.culturelezondagen.nl

St. Joseph Parochie Utrecht
Draaiweg 44. Fraaie neogotische kerk uit 1901 met zijn prachtige glas-in-loodramen en warm gerestaureerd interieur, gelegen even buiten het gebied van de binnenstadskerken van KKU. Zeker een bezoek waard. Openingstijden voor bezoekers van 1 mei t/m 15 oktober dinsdag t/m zaterdag van 14.00-16.00 uur. Voor info de heer A. Goedemans 030-2710990
wwww.draaiwegkerk.nl

Luthersekerk Utrecht
Aan de Hamburgerstraat 9 bevindt zich het gebouw van de Luthersekerk. Tijdens het seizoen van Kerken Kijken Utrecht is deze fraaie kerk ook geopend. Uitgebreide informatie over het gebouw, de gemeente, organisatie, de kerkdiensten en de concertagenda vindt u op de website.
www.elgutrecht.nl

Sint Willibrordkerk
Deze rijk gedecoreerde neogotische kerk bevindt zich aan de Minrebroederstraat 21. Informatie over het gebouw, de organisatie, de kerkdiensten, de culturele activiteiten vindt u op de website www.sintwillibrordkerk.nl. De uitstekende akoestiek leent zich goed voor concerten, repetities en muziekworkshops.
www.sintwillibrordkerk.nl

Het Utrechts Archief
Het Utrechts Archief beheert met 19 kilometer archieven, honderdduizenden beelddocumenten (prenten, tekeningen, topografische kaarten, foto's en films) en 70.000 publicaties de rijkste collectie over de geschiedenis van stad en provincie Utrecht. Tevens vormt Het Utrechts Archief het landelijk centrum voor kerkelijke archieven en die van de Nederlandse Spoorwegen.
www.hetutrechtsarchief.nl

Sint Gertrudisparochie Utrecht
In de Utrechtse Rivierenwijk gelegen kerk van 1924. De stijl van de kerk is neogotisch en is een zogenaamde vijfbeuk met twee zijgangen onder de contreforten. Het kerkgebouw werd op 23 maart 1989 door Burgemeester en Wethouders van Utrecht op de gemeentelijke monumentenlijst gezet. De kerk is gelegen buiten het gebied van Kerken Kijken Utrecht, maar een bezoek meer dan waard. Meer informatie vindt u op de website.
stgertrudis.nl

Begraafplaats St. Barbara Utrecht
In een prachtige omgeving aan de oostkant van Utrecht ligt de rooms-katholieke begraafplaats St. Barbara. Naast vele gewone Utrechters hebben bisschoppen, pastoors, religieuzen, zigeuners en Polen er hun laatste rustplaats gevonden. De negentiende-eeuwse neogotische kapel met bijgebouwen in dezelfde stijl zijn blikvangers op de begraafplaats. Lommerrijke lanen en tal van kunstzinnige gedenktekens geven de plek een unieke uitstraling. St. Barbara trekt dan ook niet alleen mensen die overledenen gedenken maar ook velen die komen genieten van de intieme, parkachtige sfeer. De bijzondere grafmonumenten in het uitbundige groen maken dat deze ‘dodenakker’ leeft
www.begraafplaats-sintbarbara.nl

Sint Maarten van de stad Utrecht
Sinds april 2001 is in Utrecht het Sint Maartensberaad actief. Hierin zitten mensen met verschillende achtergronden uit culturele en maatschappelijke organisaties. Zij delen een gemeenschappelijk belang: Utrecht te promoten als dè Sint Maartenstad van Nederland. Het beraad tracht de Sint Maartensviering in Utrecht te stimuleren en daaraan impulsen te geven. Daarbij staat de viering in de wijken centraal. Het beraad adviseert graag bij het opzetten en de aard van de activiteiten. Uiteraard neemt het Utrechtse centrum een belangrijke plaats in alle festiviteiten rond deze viering/herdenking van de Utrechtse schutspatroon op en rond 11 november van elk jaar. Ieder jaar publiceert het beraad een programma met Sint Maartensactiviteiten. Lees meer hierover op deze website.
www.sintmaartenutrecht.nl